30 Ogos, 2009

:.kenapa aku sayang dia:.

1) Seorang yang sangat penyabar. Sabar dengan segala karenah seorang perempuan yang ari2 sebulan sekali emosional tahap dewa.Walaupun bila si perempuan tu berPerangai Macam Setan (PMS), marah2, tinggikan suara sambil menangis tersedu2 sebab benda kecik je. Dia tetap sabar. Pujuk. Tenangkan aku balik. Sabar melayan karenah mengada2 aku. Kalau aku tetiba dtg angin kus2, merajuk tak pasal2, tak nak angkat phone, tak nak reply msg segala. Sanggup pujuk sampai aku reda.Tapi kadang2 tertewas gak kan2.Bukan macam sesetengah lelaki, awek merajuk, terus "Lantak kaulah, kita break off sekarang!'. Bukan yang jenis naik2 tangan. Bukan, dia tak macam tu.Tapi aku tau, kesabaran ada limitnya. Sekarang aku belajar baiki diri sendiri. Merajuk2 dah kena kurang kan. Tapi mengada2 tetap ada. Hehehe



2) Seorang yang super penyayang. Kalu aku tak sihat sikit mula la dia risau. Siap pesan makan ubat tau. Nanti balik umah sapu ubat.Hoho. Selalu ingatkan aku syg tak leh mam tu kang sakit lak. Aku kan selalu gada2. Nak mam gak ekek. Dia bagi ja aku mam tapi tak leh mam banyak. I love abg. Uishhh

3) Dia tetap bagi sokongan apa yang aku buat. Dia tetap bersama aku..

4) Lumrah la kan, setiap pasangan bercinta mesti ada gaduh. Perselisihan faham.Kalau bergaduh, dia selalu mengalah dan minta maaf walaupun obviously tu mmg salah aku. Lepas dia minta maaf, baru aku sedar tu salah aku, lepas tu baru aku minta maaf balik. Dia ajak bincang elok2 apa yang tak puas hati. Settlekan masalah kami elok2. Saling maaf memaafi. Untuk kebaikan kami jugak. Kami tak pernah simpan dlm hati apa yg tak puas hati :p (ya ka ekk)

5) Dia kelakar. Sikap suka usik dia cukup menceriakan hidup aku ;)


6) Dia juga seorang yang garang! Sekali dia dah marah,boleh tersentap nangis woo~ Tapi dia tak da lah marah sesuka hati, kalau aku buat silap ja. Kalau aku degil terutama sekali. Padan muka


7)Sanggup terima aku seadanya. Semua manusia bukannya sempurna. Tak pernah complaint " Eh syg, awak ni gemuklah, cubalah kurus sikit". "Eh syg, awak ni la, awak tu la". No no no. Dia tidak sesekali pernah macam tu.

apa lagi ek.tu ja la buat masa ni..Doakan kami bertemu jodoh dan bahagia sayang menyayangi ke ahkir hayat ;) InsyaAllah~

terima kasih sudi komen :)

2 dak cutes:

tuchin berkata...

sapo la ek yang dia sayang tu?
bila la nak tau ni ...
yang tu ker yang ni ker
yang tetengah ?
ekekeke

acik_cute berkata...

hahah akak pstt..jgn wahsia ekk.sbb ada org tu baca owh blog adik ni..sila simpan wahsia kekekeke

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998