01 Oktober, 2010

|| petua ||

Assalamualaikum....

selamat pagi kawan-kawan. kepada semua kawan-kawan.minta tolong tinggal link kamu dengan betul boleh la blogwalking sana. please jangan tinggal nama saja susah saya nak visit balik.terimas kawan2 :)

ok bebalik kepada tajuk.sapa ada petua nak halaun cik siti.banyak sangat kat umah ni.dah pasang perangkap tapi still sama.malah makin banyak.bahaya takut terminum owh mintak simpang la.

please tolong!!


nota gege: xpandai nak berblog :(

terima kasih sudi komen :)

15 dak cutes:

muhammad saiful abdul wahid berkata...

ade org cakap bela kucing kt umah,tapi tak tahulah betul ke tidaknya

si biskut berkata...

dulu kat bilik aku pun bersepah menatang nie...tapi satu jer nak bg ia cepat tak kacau,jangan maki2..lau maki makin byk lar ia dtg attack..ntah lar aku dulu buat derk jer..lama2 ia tak kacau dah..nak jenguk pun ia malas.

cik zita berkata...

@muhammad saiful abdul wahid

bela kucin owh ok ke heheh

cik zita berkata...

@si biskut

tak maki biskut kdg2 geram gak suma brg ilang ..

aReTikZ berkata...

Best tul benda tu.. kiut kan? har3x~ Memang susah nak kawal.. kat umah ni pun berlambak.. demand tul tikus ni.. dengan megi2 pun disapu.. ahakz..

cik zita berkata...

@aReTikZ

tu la dah tak tau mcmna nak buat lagi...

S..U..D..@..I..S berkata...

guna racun tikus takut pula mati kat atas siling ya......busuk 1 rumah..kalau berani cubalah, yang ni mujarab

dark r0se berkata...

hurmmm~ perangkap tikus tak de ke? cube la pasang~;) mane la thu terkena~ pastikan letak mknn didalmnye..esok paginye cek balik...dulu waktu duk lam kem mak suke pasang..n ade gak yang mati..adan uke cik ti tu~:P agi satu...lau ade tikus jgn manggil tikus..manggil ci ti..dan jgn ketuk umah malam3...nnt cam memanggil tikus3 tu~ hewhe...tu owang3 tua yang bg petua~:)

SYaMiLa berkata...

kt rumah sya pun byk tikus...pasang perangkap tk kena...cerdik punya tikus...wakakaka

sarah-najwan berkata...

panggil pest control..nati dia bg ubat yg amat berkesan..dulu pernah try sb cik ti kat umah akak...besar2 you..pahtu xde dah..

cik zita berkata...

@SYaMiLa

memang cerdik heheh

cik zita berkata...

@sarah-najwan

tq akak.nnti sya try :)

rATu kEBaYA berkata...

baru2 ni ada dua ekor cikti masuk rumah.. aduh sungguh pening.. citer kat adik sekali dia bawa biskut utk tikus warna biru.. biskut tu ada racun.. mula2 letak 1 je.. tapi masih ada lagi.. hari kedua terus letak 5 ketul sekali lusa cikti tu dah mati.. biskut tu dah ada racunnya.. tapi klu mati kat tempat tersorok susahlah..

Bittersweetflavours berkata...

try guna getah yg melekat tu... letak d tempat2 yg agak2 tersorok sikit.... bau getah tu mmg menarik minat cik ti... banyak d jual d pasar 2 mlm... bila pagi2 cek kalau2 ada cik tie yg terlekat... peh tu bab ni i x sanggup nak buat... tu kerja hubby... dia siram dgn air panas ngelegak... tuk memastikan cik ti mati dgn aman...

cik zita berkata...

@Bittersweetflavours

nanti nak try..tq :)

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998